Alltså dessa bussar…

En av tjejerna i min klass visade sig bo 50 meter från mitt boende. Vi är praktiskt taget grannar, fast har aldrig stött på varandra tidigare! På väg till vårt gemensamma gymnasium tar vi däremot helt olika vägar. Åt helt olika håll. Till samma mål, haha. (enkelt förklarat hur detta kan gå till- det är komplicerat. x))

Här är en av busstationerna som vi åkte förbi. OBS- gammal bild (har ingen ny haha) :/<3

Här är en av busstationerna som vi åkte förbi. OBS- gammal bild (har ingen ny haha) :/<3

Nästa dag, när det var dags att åka till skolan igen, så gick jag mot busskuren för att vänta på min kära buss som inte kommer när jag vill att den ska komma. Då får jag ett sms från min nya granne och klasskamrat ”du går åt fel håll” står det i sms:et. Chockad ser jag mig omkring. Hon syns ingenstans. Men så hör jag henne, ropa mitt namn. Jag följer rösten och ser henne 60 meter ifrån, påväg mot bussen som går åt andra hållet än min buss. Hon ropar på mig att skynda. Bussen är där. Så jag skyndar mig. Jag kutar mot bussen som hotar att lämna stationen vilken sekund som helst, bussen som jag aldrig åkt tidigare. Och då hör jag en duns. Mitt i stressen kollar jag bakåt. Och 10 meter ifrån mig, ligger mitt sl-kort som ramlat ur väskan när jag skyndat mig mot bussen. Min blick dras längre bort. 10 meter längre bort från sl-kortet, ligger min telefon. Herregud! Jag har inte tid för det här! Förtvivlat spurtar jag fram till sl-kortet och min mobil, vänder om och forsätter mot bussen, igen. Noggrann med att hålla väskan stängd. Jag hann precis säga hej till grannen, innan vi skyndade oss in i bussen som de sista passagerarna och dörrarna stängde sig bakom oss. Jag var sådär lagom *host* super *host* – andfådd väl där inne. Men det var det värt, för gott sällskap fick jag som belöning. Inte trodde jag att åka buss skulle vara så överväldigande, traumatiskt, pinsamt och kul på en och samma gång!

Tack för att du kommenterar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>