Min rädsla för tuggummi

Idag var en skum dag. Inte nog med att jag kom 40 minuter för tidigt till skolan, dessutom åt jag (nästan) helt frivilligt tuggummi!

Min kompis menar att jag har en rädsla för tuggummi. Det är inte riktigt sant. Men jag har inte ätit tuggummi på säkert 4 år. Så här ligger det nämligen till – tuggummi är jobbigt att tugga. Och med det menar jag inte tuggmotståndet,nej, jag mår illa av känslan att tugga på gummi blandat med socker.

Men idag offrade jag som sagt min fyraårs-tuggummi-oskuld för ett  bra syfte- om jag åt ett tuggummi, lovade min kompis att spela skolans fotbollsspel med mig. Helt. Klart. Värt. Det.

Det kändes dock inte lika kul när det var dags för min del av avtalet. Jag försökte komma undan och hotade henne med att – ” om jag gillar tuggummit blir du kanske tvungen att bjuda mig på fler” – men tyvärr bet det inte på henne.

Motvilligt stoppade jag sakta in tuggummit i munnen. Mintsmaken spred sig i munnen och först tänkte jag att ”det här är ju faktiskt inte så illa”, men den tanken försvann lika snabbt som den kommit. För sen kände jag den där konstiga gummikonsistensen och var nära att spotta ut tuggummit på golvet där och då.

Som tur var hann jag fram till soptunnan!

One thought on “Min rädsla för tuggummi

Tack för att du kommenterar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>