Peking dag 1- Den ofina platsen

Hallå på dig kära läsare! Jag har en hel del att berätta om för dig från min resa i Peking, så tänkte börja nu med dag ett och är ju duktig så kommer du kunna läsa om dag 2 imorgon;

Vår farbror hämtade oss på flygplatsen och jag gav honom en stor kram. Sen satte jag mig fram i den svarta ambassadbilen med den svenska flaggan på. Framsätet är den bästa platsen.  Där ser jag bäst ut genom bilens fönster och speglar, är närmast till luftkonditioneringen och kan styra radion.  Lars berättade att framsätet är den sämsta platsen. Där sitter tjänstefolket. De viktigaste personerna sitter där bak, informerade han mig om, sittandes med min lillasyster i baksätet.

Tagen från min plats i framsätet på bilen, som tydligen är den ofinaste av platserna. (kärlek till framsätet ändå)

Tagen från min plats i framsätet på bilen, som tydligen är den ofinaste av platserna. (kärlek till framsätet ändå)

Det var 21 grader varmt ute och vi fick en rundvandring i residenset där vi skulle bo. Mycket är inrett av svenska konstnärer. Där inne finns bland annat en avhuggen del av en trädstam uppställd på ett vitt podium. Ytan är täckt av bronsfärgat glitter. De var lite oväntat att se den där.  Förmodligen den dyraste upphöjda glittriga träbit som går att hitta. Vårt rum är mysigt och jetlagade som vi var lade vi oss för att vila i 1 timme. Vi vaknade 7 nästa dag.

Tack för att du kommenterar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>