Peking dag 2- Livet som kändis

Pekingdag nummer två;

Väckarklockans ljud högg i mitt hjärta klockan 7 på morgonen och skrämde slag på mig. Skräckslagen men sömndrucken hasade jag mig ner till köket för att fixa frukost. Därefter tog vi tunnelbanan och det visade sig att biljettkassörskan inte kunde engelska. Det löste sig med charader, teckenspråk och bilder. Trodde hon inte att vi var riktigt kloka i huvudet så lär hon inte tro det nu heller.

Den förbjudna staden är nog den mest folkfyllda förbjudna stad i historien.

Den förbjudna staden- staden där man för prova på livet som kändis.

I förbjudna staden stoppades vi av 3 män som drog i oss, log brett och upprepade ordet ”picture”. Jag trodde att de ville ha hjälp att ta en gruppbild på dem tillsammans och greppade efter en av killarnas mobil. Det var ett missförstånd.  De ville ha varsin bild, tillsammans med mig. Först tog den ena 15 bilder på oss, och när dessa foton var tagna så ville hans kompis också ha bilder med mig. Så turades de tre kompisarna om att ta foton medan jag gjorde mitt bästa för att se fotogenisk ut. Fotograferingen drog åt sig uppmärksamhet och snart stod 5 personer och smygfotade mig när jag tog kort med killarna.  Med smygfotade menar jag att de stod två meter ifrån med sina stora kameror riktade mot mig och med blixt på. Mitt i allt kommer en annan random kille med selfiestick, ställer sig bredvid mig, ler, tar ett kort innan jag hinner reagera och går därifrån utan ett ord. Mycket, mycket märkligt.  Har jag gått och blivit kändis utan att någon har nämnt det för mig? Är jag med i en realityserie där deltagarna inte vet att de faktiskt är med? Kanske har jag fått rollen som huvudkaraktären i filmen ”Truman show.”? Hur det ens låg till så var jag mer intresserad över att ta kort på Den förbjudna staden än på mig själv. Jag tog massa foton men ingen som gjorde platsen rättvisa. De kinesiska byggnaderna är täckta med komplicerade dekorationer och målade mönster och alltihop har tagit århundraden att bygga klart. Helt klart sevärt… och så är det spännande att prova på livet som kändis-(ish) bland alla härliga människor som helt klart skulle kunna ha en framtid inom paparazzi yrket.

Vi visste inte varför alla gick och rörde på denna; De var nog bäst att vi gjorde det med.

Vi visste inte varför alla gick och rörde på denna; De var nog bäst att vi gjorde det med.

 

Den födbjudna staden är nog den folkfullaste förbjudna stad genom historien.

Den födbjudna staden är nog den folkfullaste förbjudna stad genom historien.

Tack för att du kommenterar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>