Peking dag 3- De tvåbenta lamorna

…Vadå, så lama finns verkligen vid Lamatemplet? Frågade jag skeptiskt, har de riktiga lamor där?

Ja, fick jag till svar.  Själv syftade jag på fyrbenta lamor. Lamorna vid Lamatemplet är dock tvåbenta, sitter med benen i kors och har för övrigt mänskliga huvuden. De är avbildningar på munken Lama (tyvärr inte den ätbara sorten.) Det mest imponerande där är en Buddhastaty i guld som är 25 meter lång. Det motsvarar ungefär 7 våningar. En otroligt hög Buddha helt enkelt (fri tolkning).

Röken kommer från pinnar som doppas i eld och bär med sig folks böner och önskningar.

Röken kommer från pinnar som doppas i eld och bär med sig folks böner och önskningar.

Därefter drog vi till Himmelska fridens torg. Min syster gjorde hennes stoltaste köp – en selfiestick.

Himmelska fridens torg!

Himmelska Fridens torg!

Så här sitter de flesta i Kina avslappnat. När jag försöker ramlar jag baklänges på rumpan....

Så här sitter de flesta i Kina avslappnat. När jag försöker ramlar jag baklänges på rumpan….

 

Tack för att du kommenterar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>